Produkcja własna

file:///C:/Users/Marketing/Desktop/ciabata.jpgSpołem PSS Dębica produkuje pieczywo w 3-ech piekarniach.    
Piekarnia nr 1
39-200 Dębica, ul. Piekarska 9
tel.014 6828413


Piekarnia nr 2
39-200 Dębica, ul. Żeromskiego 6
tel. 014 6813736

Piekarnia nr 3
39-200 Dębica, ul. Rzeszowska 143
tel. 014 6826328 

 

 

Technologia produkcji oparta jest na tradycyjnym sposobie sporządzania ciast bez stosowania chemicznych środków spulchniających.Formowanie ciasta odbywa sie ręcznie. Wypiek pieczywa odbywa się w piecach ceramicznych, w większości bezpośrednio na trzonach wypiekowych. Są to piekarnie typu rzemieślniczego dzięki czemu uzyskujemy bardzo wysoką jakość produkowanych wyrobów. Zatrudniamy wysoko wykwalifikowanych piekarzy. Całość produkcji objęta jest systemem HACCP.
Codziennie produkujemy 27 gatunków chleba i 38 asortymentów pieczywa drobnego.
Dla zaspokojenia wymagań naszych klientów wprowadzamy nowe gatunki pieczywa, które mają pozytywny wpływ na nasze zdrowie. Jest to pieczywo produkowane ze starych odmian pszenicy typu: orkisz, durum, wzbogacone nasionami.
Oprócz naszych sklepów pieczywo dostepne jest w sieci sklepów Jubilatka ,w Delikatesach  Centrum oraz w wielu innych placówkach na terenie miasta i jego okolicach.

NOWOŚCI :

 

Chleb ProBody - o obiżonej zawartości węglowodanów, wysokiej zawartości białka i niskim indeksie glikemicznym ( IG ), wysoka zawartość błonnika


 

Bułki szpinakowe - pieczywo pszenne z dodatkiem suszonego szpinaku

 

 

 

Chleb Alpejski - pieczywo mieszane ( siemię lniane, n  asiona słonecznika, ziarna gorczycy czarnej)

Chleb Żytniak z żurawiną - pieczywo żytnie

Chleb Tuzin ziaren - pieczywo mieszane (ryż czarny , slonecznik, proso łuskane, sezam biały, sezam czarny, siemię lniane złociste, siemie lniane brązowe, soja, szałwia hiszpańska, żyto, pszenica, dynia)

 

Bułki alpejskie - pieczywo pszenne

 

Bułka CIABATTA - pieczywo pszenne we włoskim stylu